Szaszłyki z sera halloumi i warzyw

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2017-10-02
Szaszłyki z sera halloumi i warzyw

SKŁADNIKI

2 średnie cukinie
1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki
1 duża czerwona cebula
250 g sera halloumi pokrojonego na 16 kawałków
16 pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki świeżo posiekanych listków tymianku
1 łyżeczka musztardy dijon
chlebki pita do podania

WYKONANIE

Pokrój cukinię na plasterki, a cebulę na kawałki. Nadziej
warzywa i ser na 8 małych lub 4 duże szpadki do szaszłyków.
W małej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, posiekane listki tymianku i musztardę.
Posmaruj szaszłyki marynatą. Połóż na rozgrzanym grillu
ustawionym na średnią temperaturę. Grilluj, aż ser się zrumieni, a warzywa lekko zmiękną.
Zdejmij szaszłyki z grilla, a następnie podgrzej na nim chlebki pita.
Podawaj szaszłyki skropione resztą marynaty, z ciepłymi chlebkami pita.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu