Burgery po australijsku

Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2017-10-02
Burgery po australijsku

SKŁADNIKI

500g mięsa mielonego wołowego
230g świeżej bułki tartej
1 mała cebula, obrana i dobrze posiekana
1 łyżeczka posiekanego czosnku
1 łyżka suszonego koperku
1 jajko, lekko rozbite
4 bułki do hamburgerów
250g buraków, pokrojonych w plastry i osuszonych
2 pomidory, obrane ze skóry, pokrojone w cienkie plasterki
Sos pomidorowy
4 plastry sera cheddar
1/4 sałaty lodowej, porwanej

WYKONANIE

W misce połącz mieloną wołowinę, z bułką tartą, cebulą, czosnkiem, koperkiem i jajkiem.
Podziel mięso na 4 części i uformuj burgery.
Połóż burgery na rozgrzanym grillu i grilluj przez 10-12 minut odwracając co jakiś czas.
Bułki posmaruj masłem.
Połóż ugrillowane mięso na każdej bułce i przykryj bekonem, burakiem, pomidorem, polej sosem pomidorowym i połóż ser, sałatę i przykryj drugą połówką bułki.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu