Szarlotkowa kanapka

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2022-12-08
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Szarlotkowa kanapka

SKŁADNIKI

1/2 szklanki serka mascarpone
2 łyżeczki miodu
4 łyżki masła, temperatura pokojowa
8 kromek chleba z rodzynkami
1 jędrne jabłko, wydrążone i cienko pokrojone
2 łyżki stołowe jasnego brązowego cukru

WYKONANIE

W małej misce ubij mascarpone i miód razem, aż będą dobrze połączone i puszyste.
Rozgrzej opiekacz do panini do średniej temperatury.
Dla każdej kanapki Rozsmaruj masło na dwóch kromkach chleba, aby nadać smak zewnętrznej części kanapki. Odwróć obie kromki chleba i rozprowadź na nich po 1 łyżce słodzonego mascarpone. Na jedną kromkę chleba połóż warstwę jabłek i zamknij kanapkę drugą kromką, posmarowaną masłem stroną do góry. Posyp brązowym cukrem na wierzchu.
Grilluj dwa panini naraz, z zamkniętą pokrywą, aż nadzienie się podgrzeje, a chleb będzie tostowy, ze słodką skórką, 3 do 5 minut.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu