Bombay Naan

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2021-05-05
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Bombay Naan

SKŁADNIKI

- gotowe pieczywo naan z czosnkiem i kolendrą po ok. 260 g
-2 kromki średniej wielkości białego chleba
- roztopione masło czosnkowe
-2 łyżeczki pasty curry
- 2 łyżeczki chutney z mango

Do podania chutney, mini naleśniki papad opcjonalnie

WYKONANIE

Ułóż chlebki naan na desce do krojenia. Umieść kromkę chleba na wierzchu i pokrój ją tak, aby mieć 2 kawałki chleba naan tego samego rozmiaru co kromki chleba. Nie wyrzucaj skrawków naan Podłącz opiekacz do kanapek i pozwól mu się rozgrzać. Odwróć kromki białego chleba tak, aby strona posmarowana masłem znalazła się pod spodem i zacznij składać kanapki.
1 łyżeczkę pasty curry nałóż na chleb, dodaj łyżeczkę chutneya i posyp chlebem naan .
Włóż do opiekacza i zamknij pokrywkę, upewniając się, że uchwyt jest dobrze zamknięty. Opiekaj przez 6-7 minut, aż chleb będzie chrupiący i złoty. Ostrożnie wyjmij tosty z opiekacza do kanapek i odstaw do ostygnięcia przed jedzeniem. Posmaruj kawałki naan masłem czosnkowym i włóż do gorącego opiekacza do kanapek, piecz 3-4 minuty.
Podawaj z odrobiną chutneya do maczania i sałatką z ogórków.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu