Chrupiąca brioszka z jagodami i lodami

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 1
Data dodania: 2022-05-25
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Chrupiąca brioszka z jagodami i lodami

SKŁADNIKI

1 garść truskawek, odszypułkowanych i pokrojonych w plasterki
1 garść borówek amerykańskich
1 garść malin, lekko rozgniecionych
2 kromki brioszki, grubo pokrojone
Lody waniliowe lub słodzone mascarpone
Cukier puder, przesiany

WYKONANIE

Ustawić temperaturę na średnią. Rozgrzej opiekacz do kanapek, aż zgaśnie kontrolka gotowości do pieczenia. Umieść pokrojoną brioszkę na rozgrzanej płycie opiekacza regulując pokrywę zawiasów tak, aby przykryła chleb i spoczywała na jego wierzchu. Opiekaj przez ok. 2-3 minuty na złoty kolor. Podawaj ciepłe pieczywo z mieszanką jagód, lodami waniliowymi i posypane cukrem pudrem. Ten przepis jest również pyszny z opiekanymi kromkami ciasta Madera. Postępuj w ten sam sposób, jak powyżej.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu