Pieczone warzywa z ziołami

Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2024-08-23
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Pieczone warzywa z ziołami

SKŁADNIKI

2 marchewki, pokrojone w słupki
1 czerwona papryka, pokrojona w paski
1 cukinia, pokrojona w plastry
2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól morska i pieprz do smaku
Świeże zioła np. tymianek, rozmaryn, oregano

WYKONANIE

Warzywa umyj, obierz jeśli potrzeba i pokrój według opisu.
W dużej misce wymieszaj warzywa z oliwą, solą, pieprzem i ziołami.
Ułóż warzywa w koszu airfryera w jednej warstwie.
Piecz w temperaturze 180°C przez 20–25 minut, mieszając raz lub dwa razy, aby równomiernie się upiekły.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu