Umieść skrzydełka w dużej misce, posyp przyprawą 5 smaków i dokładnie natrzyj.
Przełóż do koszyka frytkownicy i piecz w 200°C przez 30 minut, obracając w połowie czasu.
W międzyczasie przygotuj przyprawę „salt pepper” – wymieszaj wszystkie składniki w miseczce.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj olej, cebulę i paprykę. Smaż przez 3–5 minut, aż zmiękną.
Dodaj chili, płatki chili i czosnek. Smaż jeszcze przez minutę i zdejmij z ognia. Gotową mieszankę warzywną wyłóż na upieczone skrzydełka i piecz ponownie we frytkownicy przez 5 minut w 200°C. Posyp skrzydełka przygotowaną przyprawą, skrop olejem sezamowym i podawaj z posiekaną dymką. Sugestia podawaj z sosem słodko-pikantnym do maczania.