Tosty z serem i fasolą

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2020-12-14
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Tosty z serem i fasolą

SKŁADNIKI

4 kromki białego, chleba tostowego
Zmiękczone masło
2 plasterki sera cheddar, około 40g
2 łyżki lekko odcedzonej fasoli białej

WYKONANIE

Włącz opiekacz do kanapek Breville i pozwól mu się nagrzać.
Posmaruj masłem wszystkie 4 kromki chleba tylko z 1 strony.
Odwróć 2 kromki chleba tak, aby masło znalazło się na spodzie.
Ułóż ser na środku chleba, pozostawiając około 1 cm odstępu wokół krawędzi chleba pomoże to dobrze uszczelnić tosty. Na każdą kanapkę ułóż 1 łyżkę fasoli. Dodaj pozostałą kromkę chleba, aby zamknąć kanapkę, upewniając się, że strona posmarowana masłem znajduje się na wierzchu.
Ostrożnie włóż kanapki do opiekacza i zamknij pokrywę.
Tostuj przez około 6-7 minut, aż będą zarumienione i chrupiące.
Ostrożnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia przed jedzeniem.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu