Bezglutenowe gofry z ciecierzycy

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2017-10-27
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Bezglutenowe gofry z ciecierzycy

SKŁADNIKI

1 puszka ciecierzycy, odsączonej 400g
1 cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka płatków chilli
1 łyżeczka soli
10g pietruszki, drobno posiekanej
10g kolendry, drobno posiekanej
2 łyżki mąki z ciecierzycy
1 jajko

WYKONANIE

Ugnieć ciecierzycę by powstało puree.
Dodaj resztę składników i dobrze wymieszaj.
Składniki powinny się połączyć. Możesz dodać trochę mąki jeśli składniki nie chcą się połączyć.
Włącz gofrownicę i zaczekaj aż zaświeci się pomarańczowa lampka.
Posmaruj płyty olejem.
Gofry będą wypiekać się około 6 minut. Nie zatrzaskuj pokrywy, jedynie ją zamknij.
Podawaj z sosem jogurtowym, warzywami.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu