Paszteciki z mięsem

Czas przygotowania: 7 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2018-05-18
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Paszteciki z mięsem

SKŁADNIKI

Ciasto kruche do pasztecików, pokrojone na 8 kwadratów wielkości kanapki.
Mięso mielone wołowe.
Rozpuszczone masło lub olej.

WYKONANIE

By przygotować ciasto wielkości kanapki możesz zdjąć górną płytę z opiekacza i odcisnąć na niej kształt, który będzie Ci potrzebny.
Włóż płytę do opiekacza, wysmaruj płyty olejem lub masłem.
Na środek ciasta nałóż mięso mielone, pamiętaj by nie było go zbyt dużo. Przykryj drugą cześcią ciasta i zagnieć rogi.
Delikatnie ułóż paszteciki w opiekaczu.
Opiekaj przez 7 minut.
Gdy wyjmiesz poczekaj aż ostygną przed podaniem.
Smacznego.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu