Panini z kurczakiem

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2021-05-07
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Panini z kurczakiem

SKŁADNIKI

4 łyżki. oliwa z oliwek extra virgin,
2 piersi z kurczaka bez skóry
1 łyżeczka. suszone oregano
1/4 łyżeczki. pokruszonych płatków czerwonej papryki
Sól koszerna
Świeżo zmielony czarny pieprz
2 bułki ciabatta
¼ słoiczka pesto
1 pomidor, pokrojony w cienkie plasterki
świeża mozzarella, pokrojona w cienkie plasterki

WYKONANIE

Na dużej żeliwnej patelni rozgrzać na średnim ogniu 2 łyżki oleju. Dopraw kurczaka oregano, płatkami czerwonej papryki, solą i pieprzem. Dodaj kurczaka na patelnię i podsmaż na złoty kolor, po 7 minut z każdej strony. Usuń z patelni.
Ciabatty pokrój na pół, a następnie rozprowadź około ¼ pesto na dolnej połowie każdej rolki. Na wierzch z pomidorem, kurczakiem i mozzarellą. Rozłóż pozostałe pesto na górnej połowie każdej bułki.
Rozgrzej opiekacz panini i dodaj jedno panini. Podpiekaj, aż spód będzie złoty, a ser zacznie się topić, 5 minut. Podpiekaj w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, aż ser całkowicie się rozpuści, kolejne 5 minut.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu