Wielkanocna kawa z ajerkoniakiem

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 1
Data dodania: 2022-03-17
Wielkanocna kawa z ajerkoniakiem

SKŁADNIKI

Kawa mielona
Szczypta gałki muszkatołowej
50 ml ajerkoniaku
Cukier
bita śmietana

WYKONANIE

Krok 1
Wymieszaj zmieloną kawę i gałkę muszkatołową. Zaparz kawę w ekspresie.

Krok 2
Podgrzej w mikrofalówce ajerkoniak w pojemniku nadającym się do mikrofalówki przez ok. 2 minuty lub do momentu, gdy będzie gorący, ale nie wrzący. Wymieszaj z zaparzoną kawą. W razie potrzeby dodaj cukier do smaku.

Krok 3
Wlej do filiżanek. Na wierzchu udekoruj bitą śmietaną. Posyp gałką muszkatołową.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu