Tortille Meksykańskie

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-05-12
Tortille Meksykańskie

SKŁADNIKI

2 pszenne tortille
1 łyżka pasty chipotle
75 g salsy
2 łyżki ugotowanej mieszanej fasoli
1 łyżka posiekanej kolendry
2 duże garście startego sera cheddar

WYKONANIE

W opiekaczu do panini ustawić temperaturę na średniowysoką. Rozgrzać urządzenie, aż zgaśnie kontrolka gotowości.
Ułożyć tortille na talerzu, mieszając razem pastę chipotle, salsę, mieszaną fasolę, kolendrę i cheddar.
Rozdzielić smarowidło między 2 tortille, umieszczając składniki na środku zawiniątka.
Ostrożnie złóż tortille, aby zawinąć nadzienie.
Umieść na płycie opiekacza, regulując pokrywę na zawiasach tak, aby przykryła tortillę, nie dotykając jej wierzchu. Podpiekaj przez około 7-8 minut, aż będą gorące. Świetnie smakują z kremowym guacamole i zieloną sałatą.

Tip Uzupełnij tortille swoimi ulubionymi dodatkami np. kurczakiem i kukurydzą.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu