Kanapka Reuben

Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2022-06-14
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Kanapka Reuben

SKŁADNIKI

SKŁADNIKI NA KANAPKĘ
8 kromek chleba żytniego
4 łyżki masła, zmiękczone
1/4 szklanki sosu rosyjskiego
8 plasterków sera szwajcarskiego
300 g pieczonej wołowiny
1 szklanka kapusty kiszonej
SOS ROSYJSKI
1/2 szklanki majonezu
3 łyżki ketchupu
2 łyżki chrzanu
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżka cukru
1/4 łyżeczki papryki
Sól
Świeżo zmielony czarny pieprz

WYKONANIE

Posmarować masłem jedną stronę każdej kromki chleba. Po stronie bez masła posmaruj każdą kromkę sosem rosyjskim. Na połowę kromek nałóż ser, wołowinę z rożna i kapustę kiszoną. Na każdą kanapkę nałóż pozostałe kromki, stroną z dressingiem do dołu.
Rozgrzej opiekacz do panini. Połóż kanapkę na płycie i opiekaj do uzyskania złotego koloru i rozpuszczenia sera, po ok. 3 minuty na stronę.
SOS ROSYJSKI
W średniej misce wymieszaj majonez, ketchup, chrzan, Worcestershire, cukier i paprykę, aż do połączenia. Dopraw solą i pieprzem.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu