Gofry dyniowe

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2022-09-21
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Gofry dyniowe

SKŁADNIKI

1 1/2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka sody oczyszczonej
1 łyżka cynamonu, gałki muszkatołowej i imbiru
½ łyżeczki soli
1 szklanka puree z dyni
2 jajka
3 łyżki roztopionego masła
1⁄4 szklanki ciemnego brązowego cukru
1 filiżanka mleka, plus dodatkowe w razie potrzeby

WYKONANIE

Rozgrzej swoją gofrownicę Breville.
W dużej misce wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy i sól.
W średniej misce wymieszaj razem dynię, jajka, masło, brązowy cukier i mleko, aż dobrze się połączą.
Zrób dołek w suchych składnikach i wlej mokrą mieszankę. Mieszaj razem, aż się połączą.
Twoja mieszanka będzie gęsta, ale płynna. Jeśli jest zbyt gęsta, dodaj 1/3 szklanki dodatkowego mleka.
Wlej ciasto do gofrownicy i gotuj zgodnie z instrukcjami gofrownicy.
Wyjmij z gofrownicy, serwuj z masłem i syropem klonowym.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu