Opiekana włoska focaccia

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-11-21
Opiekana włoska focaccia

SKŁADNIKI

2 małe oliwkowe chleby focaccia
1½ łyżki pesto
150 g pomidorów koktajlowych, pokrojonych w plastry
100 g mozzarelli, odsączonej i pokrojonej w plastry
1 duża pieczona czerwona papryka ze słoika, pokrojona w plastry
Mała garść porwanych liści bazylii

WYKONANIE

Wyregulować temperaturę na średnio-wysoką. Rozgrzać opiekacz do panini do momentu zgaśnięcia kontrolki gotowości do pieczenia. Ułożyć focaccię, dzieląc chleb i napełniając go składnikami. Umieścić na rozgrzanej płycie opiekacza, regulując pokrywę tak, aby przykrywała kanapki, ale ich nie uciskała. Opiekać przez około 7-8 minut do uzyskania złotego koloru.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu