Szybkie tiramisu

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2022-11-24
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Szybkie tiramisu

SKŁADNIKI

Podłużne biszkopty
Napar z kawy
4 jajka
500 gr serka mascarpone
80 gr cukru
Dżem malinowy lub frużelina malinowa
Gorzkie kakao

WYKONANIE

Każdy biszkopt zanurz w kawie i ułóż na blaszkach gofrownicy. Ułóż je tak, aby tworzyły całość. Upieczone biszkopty wyjmij na talerzyk. Oddziel białka od żółtek i ubij z połową cukru na sztywną pianę. Do żółtek dodaj pozostałe cukier i utrzyj na puszystą masę, dodaj serek mascarpone i wymieszaj do połączenia. Do masy z żółtek dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Na każdy biszkopt daj warstwę frużeliny malinowej lub dżemu, a następnie warstwę kremu. Posyp gorzkim kakao i ozdób malinami.

Przepis autorstwa cowcinaewelina

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu