Grillowana kanapka Caprese

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 1
Data dodania: 2022-11-29
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Grillowana kanapka Caprese

SKŁADNIKI


1 bułka ciabatta lub 2 kromki chleba na zakwasie
2 plasterki świeżej mozzarelli
2-3 plasterki pomidora
garść świeżych liści bazylii
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku

WYKONANIE

Pokrój bułkę ciabatta na pół. Posmaruj zewnętrzną część dolnej bułki 1 łyżką oliwy z oliwek i połóż na rozgrzanej płycie opiekacza panini.
Ułóż warstwę pokrojonej świeżej mozzarelli, plasterki pomidora i listki bazylii, następnie skrop octem balsamicznym i dopraw odrobiną soli i pieprzu, do smaku.
Posmaruj wierzch bułki ciabatta pozostałą oliwą z oliwek i umieść nad kanapką, a następnie opuść pokrywę prasy do panini i przyciśnij na 20 sekund. Opiekaj tosty, aż nabiorą złotego koloru, a mozzarella zacznie się lekko topić po bokach, ale nie będzie całkowicie roztopiona.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu