Gofry imbirowe

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2022-12-05
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Gofry imbirowe

SKŁADNIKI

1 filiżanka mąki uniwersalnej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego imbiru
3/4 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki mielonych goździków
1/3 szklanki brązowego cukru
1 żółtko
3/4 szklanki maślanki
1/4 szklanki melasy lub miodu
3 łyżki stołowe masła, roztopione
Spray do smażenia
Opcjonalnie Cukier puder

WYKONANIE

W dużej misce połącz sypkie składnik poza cukrem. W małej misce ubij brązowy cukier i żółtko do uzyskania puszystości. Dodaj maślankę, melasę i masło. Wymieszaj z suchymi składnikami tylko do połączenia.
Szybko nakładaj łyżką na rozgrzaną gofrownicę, która została spryskana nieprzywierającym sprayem do smażenia.
Piecz aż do uzyskania złotego koloru po obu stronach. Posyp cukrem pudrem, jeśli chcesz.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu