Gofry ajerkoniakowe

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2023-01-18
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Gofry ajerkoniakowe

SKŁADNIKI

2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
2 szklanki ajerkoniaku
½ szklanki roztopionego masła
1 łyżeczka wanilii
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
¼ szklanki cukru

WYKONANIE

Połącz wszystkie składniki razem w misce. Za pomocą miksera elektrycznego wymieszaj, aż będą gładkie i nie będą grudkowate.
Rozgrzej gofrownicę, spryskaj sprayem do smażenia. Dodaj ciasto na gofry i piecz przez 3-4 minuty lub do uzyskania złotego koloru. Podawać z masłem i syropem klonowym opcjonalnie z bitą śmietaną.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu