Panini z tofu i bakłażanem

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2023-04-11
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Panini z tofu i bakłażanem

SKŁADNIKI

Bakłażan – 1 szt.
Pomidory – 2 szt.
Tofu wędzone - 150 gr.
Masło – 100 gr.
Bułka tarta – 4 - 5 łyżek
Świeże warzywa cebula, czosnek, koperek, pietruszka, mięta, oregano - 2 łyżki
Sok z cytryny

WYKONANIE

Bakłażany, pomidory i tofu pokroić w 5 cm krążki.
Zrobić kanapki układając naprzemiennie warstwy bakłażanów, pomidorów i tofu.
Roztopić masło na patelni, dodać drobno posiekaną zieleninę, bułkę tartą i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Skropić kanapki sokiem z cytryny z obu stron, a następnie obtoczyć je w mieszance bułki tartej i zieleniny.
Rozgrzej opiekacz do i delikatnie ułóż kanapki.
Zamknij pokrywę, ale bez naciskania. Zobaczysz, że z obu stron powstanie chrupiąca skórka. Obróć kanapki, aby równomiernie się zrumieniły.
Podawaj kanapki z bakłażanem skropione dressingiem z octu balsamicznego i odrobiną zieleniny.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu