Panini z indykiem i truskawkami

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2023-05-25
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Panini z indykiem i truskawkami

SKŁADNIKI

200 g sera Brie
8 kromek chleba tostowego
350 g wędzonego indyka pokrojonego w plastry
8 dużych liści świeżej bazylii
1 szklanka pokrojonych świeżych truskawek
Dżem paprykowy
2 łyżki roztopionego masła

WYKONANIE

Odetnij i wyrzuć skórkę z okrągłego Brie. Pokrój Brie na plastry o grubości około 0,5 cm.
Posmaruj 1 stronę każdego kawałka chleba cienką warstwą dżemu z czerwonej papryki.
Przykryj połowę kromek plasterkami Brie, równomiernie rozprowadzając cały Brie między 4 kromkami.
Na wierzchu ułóż truskawki, bazylię i indyka. Umieść pozostałe kromki chleba na wierzchu, stroną z dżemem z czerwonej papryki do dołu. Posmaruj zewnętrzną stronę kromek chleba roztopionym masłem.
Przygotuj w opiekaczu do panini.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu