Gofry Buffalo Chicken

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2023-05-26
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Gofry Buffalo Chicken

SKŁADNIKI

Mąka uniwersalna do posypania
1 arkusz ciasta francuskiego
1 szklanka rozdrobnionego kurczaka patrz uwaga
1/4 szklanki pokruszonego sera pleśniowego około 50 g
3 łyżki stołowe ostrego sosu paprykowego,
Ser pleśniowy- np. gorgonzola

WYKONANIE

Rozgrzej gofrownicę. Lekko posyp mąką blat i rozłóż na nim arkusz ciasta francuskiego, lekko oprósz go mąką i rozwałkuj na kwadrat o wymiarach około 40 na 40 cm.

Rozłóż kurczaka na cieście francuskim, pozostawiając 2,5 cm odstępy na wszystkich krawędziach. Na wierzchu ułóż ser pleśniowy, a następnie polej sosem paprykowym. Następnie ułóż odcięty kawałek ciasta francuskiego, aby zamknąć dokładnie „pakunek”. Prostokąt powinien mieć format, który zmieści się do gofrownicy.

Ściśnij końce ciasta francuskiego, aby je uszczelnić, a następnie umieść ciasto na środku rozgrzanej gofrownicy. Piecz, aż ciasto francuskie nabierze złotobrązowego koloru.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu