Panini z pieczoną papryką w stylu greckim

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2023-06-29
Panini z pieczoną papryką w stylu greckim

SKŁADNIKI

Miękkie masło
8 kromek chleba na zakwasie
Duże opakowanie mozzarelli
1 szklanki pokruszonej fety
450 g słoik pieczonej czerwonej papryki, odsączonej i posiekanej
½ szklanki oliwek kalamata bez pestek, przepołowionych
2 łyżki świeżo posiekanego koperku

WYKONANIE

Posmarować masłem jedną stronę każdej kromki chleba. W opiekaczu do panini ułóż dwie kromki chleba masłem do dołu. Ułóż na nich po ćwiartce mozzarelli, sera feta, pieczonej czerwonej papryki, oliwek kalamata i koperku. Ułóż kolejną kromkę chleba masłem do góry i zamknij pokrywę, aż chleb będzie złoty, a ser się rozpuści, opiekaj przez 2 do 3 minut.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu