Tosty z omletem

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2023-08-18
Dedykowane urządzenie Zobacz więcej
Tosty z omletem

SKŁADNIKI

1 jajko
szczypta kurkumy
szczypta mielonego kminku
szczypta Garam Masala
świeżo zmielona sól morska i czarny pieprz
1/2 zielonego chili
2 pomidorki koktajlowe
1 mała dymka
1/2 łyżki drobno posiekanej kolendry
2 kromki białego chleba z supermarketu
masło do smarowania

WYKONANIE

Wymieszaj przyprawy. Drobno posiekaj chili - bez pestek, aby było mniej ostre - pomidorki koktajlowe i dymkę, a następnie wymieszaj z masą jajeczną wraz z kolendrą.
Posmaruj jedną stronę każdej kromki chleba bardzo cienko masłem, aż po same brzegi.
Połóż posmarowaną masłem stronę kromki chleba na opiekaczu do tostów, delikatnie dociskając, aby spłaszczyć chleb i zrobić wgłębienia na mieszankę jajeczną, starając się nie rozerwać chleba. Wlej mieszankę jajeczną i umieść drugi kawałek chleba masłem do góry.
Zamknij opiekacz, sprawdzając co kilka minut, aż tosty staną się lekko puszyste w dotyku, co oznacza, że jajko jest ugotowane. Opiekaj przez kolejne kilka minut, aż chleb będzie złoty z każdej strony.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu