Naleśniki z opiekacza do panini

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 4
Data dodania: 2023-09-12
Naleśniki z opiekacza do panini

SKŁADNIKI

1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka jajka
łyżeczka soli

WYKONANIE

Przesiej mąkę i sól do dużej miski.
Zrób wgłębienie na środku mąki.
Wlej mleko do środka.
Rozbij jajko na środku miski.
Dobrze wymieszaj, aż nie będzie grudek.
Wlej 1/4 szklanki mieszanki na płytę opiekacza Panini i zamknij pokrywę.
Pozostaw na 10 sekund, a następnie sprawdź, pozostaw jeszcze na 10 sekund dłużej w opiekaczu, w razie potrzeby obróć naleśnika i piecz jeszcze chwilę w zależności od pożądanego koloru.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu