Panini z indykiem i żurawiną

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 1
Data dodania: 2023-10-06
Panini z indykiem i żurawiną

SKŁADNIKI

2 grube kromki chleba białego lub pszennego
1 łyżka masła
kilka plasterków indyka
kilka listków szałwii
kilka łyżek sosu żurawinowego lub dżemu malinowego
35 g koziego sera
2 plastry gotowanego boczku
1 plaster sera Muenster

WYKONANIE

Rozgrzej opiekacz do panini – ustaw średnią temperaturę.
Umieść chleb na talerzu. Ułóż składniki pomiędzy dwoma kawałkami chleba indyka, szałwię, sos żurawinowy, kozi ser, bekon i ser Muenster. Posmaruj każdy kawałek chleba masłem z zewnątrz.
Przenieś do opiekacza do panini i delikatnie dociśnij, aby całość się skleiła. Gdy zewnętrzna strona będzie złotobrązowa, a wnętrze roztopione i ciepłe, wyjmij z opiekacza, pokrój i podawaj.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu