500 g mielonej wołowiny Sól i pieprz 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka sosu rybnego dodaje wspaniałego smaku 4 plastry sera 2 lub 4 bułki do burgerów, opieczone Sos do burgerów Liście sałaty Pokrojony pomidor Pokrojone korniszony
WYKONANIE
Przygotowanie mięsa
Umieść mieloną wołowinę w misce i rozbij ją. Dopraw obficie solą i pieprzem. Dodaj sos Worcestershire i sos rybny, a następnie dokładnie wymieszaj. Podziel mięso na 4 równe porcje i uformuj z nich burgery. Przygotowanie frytkownicy
Wyjmij środkową przegrodę z frytkownicy beztłuszczowej. Umieść dużą blachę do pieczenia w frytkownicy i podgrzewaj na turbo crisp przez 5 minut. Pieczenie burgerów
Dodaj 2 burgery na podgrzaną blachę, lekko spłaszczając je. Włóż blachę z powrotem do frytkownicy. Wybierz opcję grill i ustaw czas na 8 minut. Po 4 minutach wyjmij tackę, odwróć burgery i dodaj plaster sera na każdy burger na ostatnią minutę gotowania. Przygotowanie burgerów
Po ugotowaniu wyjmij burgery z frytkownicy i luźno zawiń w folię aluminiową. Powtórz proces pieczenia z pozostałymi 2 burgerami. Składanie burgerów
Ułóż burgery w opieczonych bułkach. Dodaj sos do burgerów, liście sałaty, pokrojony pomidor i korniszony. Podawanie
Podawaj natychmiast, ciesząc się domowymi burgerami