Wietnamska kawa jajeczna

Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Data dodania: 2021-11-26
Wietnamska kawa jajeczna

SKŁADNIKI

Na 2 podwójne espresso
2 duże najlepiej ekologiczne jajka, same żółtka
3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
Kakao w proszku do posypania

WYKONANIE

Umieścić żółtka, mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy w małej misce.
Za pomocą elektrycznego miksera ręcznego ubić razem do uzyskania gęstej i kremowej konsystencji.
Łyżeczką nałożyć na gorące espresso, posypać kakao i natychmiast podawać.
Wskazówka - ta kawa jest tradycyjnie podawana w małej szklance do kawy stojącej w misce z gorącą wodą, aby utrzymać ciepło.
Aby uzyskać szybkie ubijanie, spróbuj użyć małego plastikowego dzbanka zamiast miski, mieszadła ręcznego miksera mogą łatwo uchwycić małą objętość składników i ubić je bez wysiłku.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu