Kanapka z brie i czekoladą

Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 3
Data dodania: 2023-10-06
Kanapka z brie i czekoladą

SKŁADNIKI

kromki chrupiącego chleba na zakwasie
115g sera Brie, pokrojonego w plasterki
55 g mlecznej czekolady
2 łyżki masła, miękkiego

WYKONANIE

Rozgrzej opiekacz do panini - ustaw średnią temperaturę.
Ułóż połowę sera na dwóch kromkach chleba, a następnie nałóż na każdą kromkę połowę czekolady.
Każdą ułożoną w stos kromkę chleba posmaruj roztopionym masłem i ułóż na niej kolejną kromkę chleba, tworząc kanapki.
Umieść każdą z kanapek masłem do dołu w opiekaczu do panini. Posmaruj masłem górny kawałek chleba, a następnie zamknij panini i pozwól kanapce gotować się przez 2 minuty lub do momentu, gdy chleb będzie złotobrązowy i opieczony
Wyjmij opieczoną kanapkę przekrój na pół i natychmiast podawaj.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu